Helmikuun 2013 RuokaPirkka-lehdessä oli helpon makaronilaatikon ohje ja päätin kokeilla - makaronilaatikko on aina makaronilaatikko, mutta joskus on kiva kokeilla erilaista ohjetta kuin ennen. (Myllyn Parhaan makaronipussin kyljessä on luotto-ohjeeni.) Tässä oli jännää se, ettei tähän käytetty munamaitoa... Mitä?
Helppo makaronilaatikko
400 g naudan jauhelihaa
½ rkl juoksevaa kasviöljyvalmistetta
3 rkl tomaattipyreetä
3 tl oreganoa
1-2 tl tinjamia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1½ l vettä
1 ps Ranskalaista sipulikeittoa
400 g tummia makaroneja
1 prk Crème Bonjour cuisinea, valkosipuli & yrtit
Jauheliha ruskistetaan ja maustetaan. Kattilassa keitetään sipulikeittoainekset ja makaronit. Kattilaan lisätään jauheliha ja cuisine, sekoitetaan tasaiseksi. Seos kaadetaan uunivuokaan liemineen ja paistetaan 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Kyllä maistui :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti