23.3.2013

Keltaista marsipaania ja tummaa suklaata

Pääsiäinen on tulossa ja sen takia halusin tehdä keltaisen kakun. Enkä todellakaan halunnut odottaa viikkoa, kakkua piti saada nyt!

Pohdin vaihtoehtoja: värjäänkö kermavaahdon keltaiseksi vai ostanko keltaista marsipaania? Millaiset koristukset? Googletin pääsiäiskakun ohjeita inspiksen toivossa. Paras löytö oli pääsiäismunan mallinen marsipaanilla päällystetty keltainen kakku, johon oltiin suklaalla tehty pajunkissoja ja pikkupääsiäismunilla koristeltu kakun reunat. Päädyin itsekin marsipaaniin ja suklaakoristeluun, mutta omat taidot sulan suklaan käytössä eivät ole kovin taitavat, joten en edes yrittänyt väsätä kauniita pajunkissoja. Otin paljon yksinkertaisemman lähestymistavan koristeluun. Marsipaanin käyttö oli helppoa: levy ei repeillyt eikä reunoihin tullut ryppyjä. :)




Kakun kostukkeeksi puristin kahdesta appelsiinista mehut. Väliin vatkasin kermavaahtoa ja viipaloin yhden banaanin. Lisäksi tein vaniljakiisselin-voi-sekoituksen, jota olen ennen käyttänyt kääretortun täytteenä. 

Olkoon tämä harjoituskakku ensi viikkoa varten - pikkusiskolla on synttärit aprillipäivänä, joten kakulle on silloinkin tarvetta :)

1 kommentti: