Ajattelin kokeilla hieman erilaista piirakkaa. Tai no, erilaista tässä on pohja. Se on nimittäin pelkästään paistettua jauhelihaa. Tämä on ehkä hieman terveellisempi vaihtoehto voista ja jauhoista tehdylle pohjalle.
Piirakan täytteeksi valikoitui mitä jääkaapista löytyi. Pakasteparsakaalia, yksi punasipuli, pari porkkanaa, ja Polarin 5-prosenttista juustoa. Kuullotin sipulit ja sulatin parsakaalit pannulla, porkkanoista ja juustosta tein raastetta. Piirakan päälle tuli vielä muna-maitoseos - 3 dl maitoa ja 3 munaa.
Jauheliha siis piirakkavuoan pohjalle ja siihen päälle kasvikset ja juustoraaste. Ja lopuksi munamaito. Laitoin tämän 200-asteiseen uuniin ja annoin olla siellä reilut 30 minuuttia. Uunista pois otettaessa keittiöön leijaili herkullinen tuoksu...
Mitkä värit! Kyllähän tällä herkuttelee näin lauantai-iltana :) Erityisesti juustoraaste antaa tähän kivan säväyksen. Ens kerralla laitan tohon munamaitoon suolaa ja vaikka vähän pippuriakin niin maut nousee paremmin esiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti