15.2.2014

Banaanipuuroa!

Mä oon viimeisen puolen vuoden ajan aloittanut aamuni lähes päivittäin puurolla. Oon huomannut, että se pitää yllättävän hyvin nälkää, kunhan sitä on tankannut kunnon satsin. Pelkkä kaurapuuro hillosilmällä ja maidolla on kuitenkin tosi tylsä ja ei-houkutteleva vaihtoehto (ainakin mun mielestä), enkä mä oo sen takia  syönyt puuroani niin muutamaa kertaa enempää. Yleensä mä höystän puuroni marjoilla, raejuustolla ja mehukeitolla, mutta toisinaan on kiva laittaa puuro toisella tavalla.

Tavallinen kaurapuuro maistuu täysin erilaiselta (ja paremmalta!), kun sen keittää maitoon, pilkkoo joukkoon vähän banaania ja heittää sekaan mausteita. Pelkästään se, että puuron on keittänyt maitoon, muuttaa sen maun täyteläisemmäksi. Tosin maidon kanssa saa olla tarkkana, ettei se pala kattilan pohjaan. Banaani tekee puurosta tavallista makeamman, mikä maistuu ainakin mulle :)


Eli kaurahiutaleet keitetään normaalisti (mutta maitoon) ja kun puuro on lähes valmis, lisätään joukkoon puolikas, paloiteltu banaani. Jo hieman ylikypsä banaani on paras, koska se on jo valmiiksi pehmeä. Banskun annetaan "pehmitä" puuron joukkoon ja sekaan heitetään halutut mausteet. Mä oon käyttänyt kanelia ja kardemummaa. Eikä suolaakaa saa unohtaa!


Puuron lisukkeeksi voi laittaa mitä mielii. Mä oon tähän viipaloinut loput banaanista ja kaivanut pakastimesta mustikoita. Kuvien ottamisen jälkeen kaadoin joukkoon myös maitoa, mikä johtaa mustikoiden kanssa siihen, että puuro on yhtä violettia sotkua. Sen komeuden jätin tietoisesti tallentamatta :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti