Naistenpäivä tuli ja kohta se on mennytkin, enkä tänäkään vuonna saanut kukkakimppua. Mutta mitäpä sitä murehtimaan, sillä mä oon leiponut maailman parasta suklaapiirakkaa! Siis ei mokkapaloja tai suklaakakkua vaan suklaapiirakkaa. Tähän ei oo käytetty ollenkaan kahvia, minkä mä ainakin miellän olennaiseksi raaka-aineeksi mokkapaloissa. Tosin ei tässä oo kyllä yhtään suklaatakaan ja silti kutsun tätä suklaapiirakaks, haha! :D
Tällä ohjeella on tehty suklaapiirakkaa jo monta vuotta, joten laatu on taattua. Muistan jo lapsuudesta, kuinka äiti teki tätä ja sen ilon, kun sai ensimmäisen palan suuhun. Tää on pehmeää ja sopivan makeaa - just suuhun sopivaa! Suosittelen kokeilemaan, ohje on alla ;)
Suklaapiirakka
Kaakaoliemi
2,5 dl vettä
200 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 dl piimää/jogurttia
2 munaa
Kuorrutus:
2 rkl maitoa
100 g voita
1 rkl kaakaojauhetta
250 g tomusokeria
1. Kaakoliemi: Kiehauta ainekset kattilassa. Sekoita hyvin ja jätä jäähtymään.
2. Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään suurehkossa kulhossa. Kaada kaakaoliemi jauhoseokseen ja lisäksi vielä piimä ja munat.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistaa 200 asteessa 20 minuuttia.
4. Anna piirakkapohjan hieman jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa ja levittämistä. Kiehauta maito, voi ja kaakaojauhe kattilassa ja sekoita liemeen tomusokeri.
5. Levitä kuorrute piirakan päälle ja koristele störsseleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti