Niin helppoa, niin nopeaa, niin hyviä - eikä näitä siltikään tajua tehdä kovin usein. Kauralastuja pystyy valmistamaan täysin spontaanista ilman kaupassa käyntiä, koska ne ei vaadi mitään erikoisia aineksia. Ainakin meidän kaapista löytyy lähes poikkeuksetta aina niihin tarvittavat jutut. Ja voi vitsit, kuinka maukkaita ne onkaan! Miten näin simppeli asia voi maistua niin herkulliselta?
Näitä voi syödä ihan sellaisenaan tai vaikka jätskin kanssa. Ajattelin itse kokeilla näitä vaniljajäätelön ja marjojen kaverina - luulen, että mun uus suosikkicombo vois olla siinä. Pelkkä ajatuskin saa mut kuolaamaan... Ja hei, kauralastuissa on sekin hyvä puoli, että kaura sisältää paljon kuitua, joten vatsa kiittää ;)
Ohje on niinkin yksinkertainen kuin, että sekoitat ensin kuivat aineet keskenään, lisäät niihin sulatetun voin ja munan ja sekoitat seoksen tasaiseksi. Taikina on nyt valmis! Nostele taikinasta pieniä nokareita uunipellille, noin 3x3 yhdelle pellille. On tärkeetä jättää nokareiden väliin kunnon välit, sillä taikina leviää reilusti paistettaessa. Paista 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Anna lastujen jäähtyä ennen kuin siirtelet niitä, jotta ne ehtivät rapeutua. Siinä se! Helppoa kuin pyörällä ajo ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti