Taas yksi reseptilöytö blogimaailmasta! Tämän reseptin bongasin viime syksynä, kun innostuin hakemaan ohjeita terveellisiin herkkuihin. Näitä muffineja tein silloin ensimmäisen kerran ja totesin Terveen hyvää -blogin banaanimuffineiden toimivan!
Terveelliset banaanimuffinit (6 kpl)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5 rkl hunajaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl vaniljasokeria
1,5 tosi kypsää banaania
1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
1 rkl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet ja hunaja keskenään. Muussaa banaanit toisessa kulhossa soseeksi ja lisää jogurtti, kananmuna ja öljy seokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet kosteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
Koska näissä muffineissa ei oo juuri ollenkaan sokeria ja rasvaa ja jauhotkin on täysjyvää, voidaa tässä tapauksessa tosiaankin puhua terveellisistä muffineista. Silti nää on sopivan makeita, sillä banaanissa itsessään on makeutta. Mun mielestä nää toimii tosi hyvin välipalana! Ja kun ne tekee söpöihin muffinivuokiin, on niistä iloa silmällekin ;) Mä oon ainakin ihan ihastuksissani näihin värillisiin vuokiin, sillä oon aina ennen ostanut perusvalkosia kipposia. Enpä osta enää, haha!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti