18.9.2014

Syysherkku: kaura-omenapaistos

Omena on ehdottamasti se juttu syksyn leivonnassa! Joka vuosi syksyn tullessa tekisi mieli leipoa omenapiirakkaa ja omenapaistosta - ne kuuluu syksyyn yhtä lailla kuin kellastuvat puut ja pimenevät illat. Vaikka omenoita tulee sellaisenaan syötyä vuodenajasta riippumatta niin omenaleipomukset liitän itse vahvasti syksyyn. Kotoa opittu tapa, luulisin.  


Viime lauantain iltana mun alkoi hirveästi tehdä mieli jotain hyvää, mutta kello oli jo yli kuuden, joten kaupasta oli turha lähteä hakemaan helpotusta makean nälkään. Hedelmäkulhossa oli jäljellä kaksi omenaa  ja mielessä kävi, että pyöräyttäisin niistä omenapiirakan. Kananmunia ei vain enää ollutkaan jäljellä, niin piirakan teko jäi ennen kuin ehti alkaakaan. Keksinpäs sitten piirakan sijasta tehdä omenapaistosta! 

Netti on pullollaan ohjeita kaura-omenapaistoksista ja niinpä mä tällä kertaa yhdistelin ja sovelsin paria ohjetta mun kahden omenan paistosta varten. Siirappia lorahti tällä kertaa kauraseokseen liikaa, sillä siitä tuli jopa liian makeaa - äklömakeaa oikeastaan. Ja se on mun suusta paljon sanottu, koska rakastan makeaa! Tästä huolimatta ei paistoksesta jäänyt mitään jäljelle, mutta eihän sitä paljon ollutkaan. Pehmeät omenat ja rapea kauramassa on mun suuhun aivan mahtava yhdistelmä. Vielä kun lisukkeeksi saa vaniljajäätelöä, niin herkullinen kombo on valmis. Tällä kertaa piti "tyytyä" vaniljakastikkeeseen - ei kehno vaihtoehto sekään. 


Ensi kerralla teen tätä isomman annoksen ja oon varovainen siirapin kanssa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti