10.9.2014

Viikonlopun porkkanakakku



Porkkanakakku

3 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1,5 dl öljyä
3 dl porkkanaraastetta

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.
3. Lisää lopuksi öljy ja porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Kuorrute
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai esim. appelsiininmakuinen)
0,75 dl tomusokeria
hasselpähkinärouhetta

Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti