26.9.2014

Omenapiirakka

Yksi opiskelijaelämän parhaista puolista on se, että voi leipoa keskellä viikkoa "työajalla". Keskiviikkona tein opiskeluhommia kotona ja kun tenttiin luku alkoi kyllästyttämään, päätin leipoa omenapiirakan. Nyt kokeilin Yhteishyvän nettisivuilta löytynyttä ohjetta, joka on Hellapoliisin käsialaa. Taikinaan tuli fariinisokeria, mikä oli mulle uusi juttu - en oo ennen tehnyt piirakkataikinaa, johon sitä olisi tullut. Pohjasta tuli pehmeä ja hyvänmakuinen, joten varmasti käytän tätä ohjetta uudelleen! 



Ainekset

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita

Pinnalle
5 isoa omenaa
0,5 dl sokeria
kanelia maun mukaan

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja rasva.
3. Kääntele tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Poista omenoista siemenkodat, leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle.
5. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
6. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti