20.11.2014

Amerikanpastillikääretorttu

En edes muista, milloin oon viimeksi leiponut kääretorttua. Siitä on todella kauan, kun asiasta ei ole minkäänlaista muistikuvaa. Tähän tuli kuitenkin korjaus, kun sain herkutella toisen tekemällä kääretortulla ja innostuin itsekin sitä leipomaan. 

Mä oon aina saanut kääretorttulevystä kuohkean ja paksun. Se oikeasti pysyy sellaisena uunista ottamisen jälkeenkin, eikä muutu ohueksi lätyksi. Monet usein ihmettelee, miten saan siitä niin paksun. Muiden levyt jää lättänöiksi. Onkohan ongelmat sitten kananmunan ja sokerin vaahdottamisessa vai jauhojen lisäämisessä vaahtoon, mene ja tiedä. Mutta mulla se pysyy aina paksuna. Sen takia valmis torttukin on aina aika iso! 


Tämän kääretortun täyte ja päällinen on tehty kermavaahdosta ja tavallisesta maitorahkasta. Täytteeseen lisäsin marianne-rouhetta antamaan makua. Koristeena on laivalta ostettuja amerikanpastilleja. Ei ehkä uskoisi, mutta kääretortusta ei tullut lainkaan liian makea. Koska en lisännyt paljon sokeria täytteeseen, pysyi makeus hyvin kurissa. Karkit antoivat annokseen tarvittavan makeuden. 

Nams!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti