1.11.2014

Eilen oli pizzaperjantai


Pitsan teko on mulle tuttua, sillä sitä on tullut vuosien aikana tehtyä ja syötyä paljon. Kotona se oli aina lauantai-illan juttu. Joskus harvoin tulee haettua pitsa jostain pitseriasta, sillä mä tykkään paljon enemmän itse tehdystä pitsasta. Niistä saa sellaisen kuin itse haluaa, ja pohja on paksu eikä mikään ohuen ohut lätty. Kaiken lisäksi itse tehtyä pitsaa ei ole pakko tuupata täyteen juustoa, jos ei itse halua. 

Oon lukenut erilaisista pitsapohjista urheilulehdistä: niissä on mainittu muun muassa rahkasta tai kukkakaalista tehdyt pohjat. Kolmas variaatio on ollut tortillalätty. No, mä kokeilin eilen ensimmäistä kertaa, miten tortilla toimii pitsan pohjana. Voin jo kertoo, että toimii!


Pitsan tekeminen oli superhelppoa, koska mitään ei tarvinnut tällä kertaa oikeasti valmistaa. Tortillan päälle levitin vähän ketsuppia ja heitin täytteet päälle. Paistettua jauhelihaa löytyi entuudestaan jo jääkaapista ja paprikaa ja sipulia piti vain viipaloida sen verran kuin halusi käyttää. Oltermannista lohkaisin pienen palan, jonka raastoin pitsan päälle. Pitsa oli varmaankin noin 15 minuuttia 175 asteisessa uunissa - en katsonut tarkkaa aikaa, vaan otin sen pois uunista, kun tortilla oli reunoistaan saanut pikkasen väriä. 


Tortilla oli reunoilta rapeutunut, mutta keskeltä pehmeä ja helposti leikattava. Tortilla toimii tosi hyvin pitsapohjana, joten en ihmettele, että sitä on kovasti kehuttu blogeissa ja urheilulehdissä. Tästä ei saa niin isoa hiilaripommia kuin tavallisesta pitsapohjasta, joten tää on hyvä, "kevyempi" vaihtoehto. 

Varmasti teen uudestaan, sillä tortillapakettiin jäi vielä kuusi lättyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti